گواهینامه کارآیی انرژی (استارینگ انرژی) ساختمان مشخصکننده وضعیت مصرف انرژی ساختمان و مقایسه آن با ساختمان مرجع (شرایط استاندارد) و ساختمان ایدهآل، که معادل وضعیت مطلوب قابل دسترس یک ساختمان با شرایط کاربری و اقلیمی مشابه است، میباشد.
تعیین استار انرژی ساختمان در ایران بر مبنای دو روش شبیهسازی دینامیکی و روش امتیازدهی میباشد.
در شبیهسازی دینامیکی، میزان انرژی مصرفی ساختمان بصورت انرژی پالایش شده اولیه و صرفنظر از نوع حامل انرژی مورد استفاده در ساختمان مورد محاسبه قرار میگیرد.
در این روش نیاز انرژی ساختمان در بخشهای مختلف گرمایش، سرمایش، آب گرم مصرفی، روشنایی و تهویه، از طریق شبیهسازی بدست آمده و باتوجه به مشخصههای طراحی، در واحد kWh/m2/year محاسبه میگردد.
روال کاری جهت شبیهسازی ساختمان در نرمافزار و تعیین میزان مصرف انرژی به شکل زیر میباشد:
یکی از نرمافزارهای قدرتمند در شبیهسازی، نرمافزار معتبر IES میباشد که توانایی تحلیل و تعیین نحوه عملکرد عوامل تاثیرگذار بر مصرف انرژی ساختمان را دارد. در این نرمافزار شرایط طرح داخل ساختمان، متاثر از ابزارهای جانبی در مصارف کلی ساختمان مورد تحلیل قرار میگیرد.
در روش امتیازدهی هریک از اجزای تاثیرگذار در مصرف انرژی ساختمان بسته به کیفیت و مقایسه با یک شاخص، امتیازی را بخود اختصاص داده و سپس استار انرژی براساس مجموع امتیازات اکتسابی ساختمان مشخص میشود.
امتیازدهی براساس مشخصات معماری، تاسیسات، روشنایی، میزان تولید انرژی در محل و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تعیین شده و امتیاز اعطایی به هریک از اجزای ساختمان براساس شاخصی که در مورد همان جزء تعریف شده است، مشخص میگردد.
در حال حاضر نسخه دوم استار انرژی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران بر اساس بازنگری نتایج حاصل از اجرای نسخه اول در دست تثبیت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و ضوابط دریافت استار انرژی می توانید با انجمن بهینه سازی مصرف انرژی تماس حاصل فرمایید.